Bij een opengetrokken hemel ging de eerste finale van de dag van start tussen Kwik en Temse onder leiding van de jonge Noele De Bruyn. De twee beste U12 teams van het seizoen gingen bepalen wie landskampioen op het veld werd, want ze speelden ook de zaalfinale. De winst was toen voor Kwik, dus Temse was uit op revanche.

Heel veel gedrevenheid bij beide teams in de aanvangsfase, maar tot scoren kwam men niet direct. Na balverlies van Kwik in het uitwerken, lukte Temse de openingstreffer op doorbraak na een kleine 10 minuten. Diep in de eerste periode maakte Kwik de gelijkmaker van op afstand. Wat later gevolgd door een tweede treffer van ver. Kwik dus met een 2-1 voorsprong de rust in.

Na de pauze liet Temse niet begaan en bracht de stand terug gelijk (2-2). Kwik liet wat later een stip liggen, maar in de aanval die daar op volgde, scoorde Temse. Temse liep dan verder uit via strafworp (2-4) en de volgende aanval, miste Kwik opnieuw een stip. Een zure dus en de geel-zwarten moesten even bekomen. Derde keer goede keer echter en Kwik via een strafworp toch naar 3-4 in de slotfase van de wedstrijd. Kwik bleef de druk verder opvoeren en maakte de gelijkmaker met nog 2’30” te spelen. De stand wijzigde niet meer en dus verlengingen.

Daarin maakte Temse het eerste doelpunt (4-5) in de eerste verlenging, gevolgd door een schot van ver. In de tweede verlenging maakte Temse duidelijk wie met de titel ging lopen met een mooi doelpunt voor de 4-7. Kwik nog wel met een strafworp naar 5-7, maar ze konden de kloof niet meer verkleinen en zo Temse A kampioen bij de U12.